Ni hau
Door: webmaster
22 Juli 2008 | Hong Kong, Kowloon
Zaterdag 19/7 aangekomen in HongKong na een lange vlucht vanuit Melbourne & Sydney.
Zondag wat uitgeslapen en daarna de hele dag met de meiden gaan shoppen,een paar honderd hongkong dollars armer. Ze hebben intussen ieder een extra trolley gekocht,want volgens mij hebben ze al over bagage,we zien wel!
Gisteren; maandagmorgen rondgehangen bij het hotel en om 13.10 werden we opgehaald voor een kleine tour met gids door HongKong.
Eerst zijn we naar de Man Mo Temple geweest,heel indrukwekkend,daarna zijn we met de tram naar de Victoria Peak .Vandaar (428 meters)heb je een heel mooi uitzicht over de Habour en de Kowloon Peninsula. Ik heb hoogtevrees (paini),dus niet te lang blijven stilstaan.
Daarna verder naar Aberdeen Fishing Village,een oud traditioneel vissersdorp op het water die nergens anders op de wereld bestaat.
Zijn met zo’n vissersboot doorheen gevaren waardoor je kon zien hoe die mensen daar leven. Een wereld apart. Na december 2010 wordt dit zo opgedoekt.
Jammer want is toch een stukje geschiedenis hoe HongKong toen is begonnen.
Tussenstop gemaakt bij een prestigieuze juwelenfabriek,waar we ons tussen al het mooie sieraden konden vergapen.
Daarna langs de duurste strand ter wereld,Repulse Bay,niet omdat je zoveel moet betalen als je daar wilt zonnen en of zwemmen,maar de strand is aanlegt met zand die helemaal uit Australië is geïmporteerd. Dat alleen hier in HongKong!!!!
En als laatste deel was een bezoek aan de Stanley market,weer wat spulletjes gekocht natuurlijk en toen terug de bus in richting hotel,ervaring rijker,moe maar voldaan.
Donderdag weer een tour geboekt naar Macau,wordt een lange dag (van 7 uur s,morgens tot 19.00 uur s,avonds)
Afscheid van Hongkong
Afgelopen donderdag om 7.00 uur s’ morgens werden we opgehaald voor een tour naar Macau.
Een uur gevaren met een supersnelle Turbojet (boot) richting Macau
Eerste stop was de een plein met de Gouden Lotus, een geschenk van de Chinese regering aan de stad Macau nadat ze waren geannexeerd door de Chinezen na het koloniale tijdperk van de Portugezen. Vervolgens naar het bronzen standbeeld van de Godness of Mercy.
Daarna een bezoek aan de Na Tcha Temple,ongeveer dezelfde als alle andere tempels hier in Azië, binnen een waas van blauwe wierook.
Een bezoek aan het Museum van Macau is ook best wel interessant, na een rondrit door de stad kregen we een lunch aangeboden in een casino, Macau wordt het tweede Las Vegas en alle bekende Casino’s hebben hier al een zustercasino geopend, gigantische gokpaleizen, de Chinezen zijn extreme gokkers.
Na de lunch en wat verloren “cash” nog een bezoek aan de Macau Tower hoogte 233 meter en tevens de hoogste Bungy Jump locatie ter wereld, we hebben dat maar voor een andere keer bewaard.
S’ avonds weer terug met behoorlijke snelheid en rond 20:00 waren we in het Hotel bek af en schommelt van de boot in slaap gevallen.
Gisteren weer shoppen nu op Hong Kong’s zijde en s’avonds nog een afscheidsetentje bij het Intercontinental Hotel met een schitterend uitzicht op Hong Kong.
Morgen meer maar dan vanuit Shanghai.
Foto's:http://www.mijnalbum.nl/Album=SSHNC6G4
Jammer want is toch een stukje geschiedenis hoe HongKong toen is begonnen.
Afscheid van Hongkong
Een uur gevaren met een supersnelle Turbojet (boot) richting Macau
Morgen meer maar dan vanuit Shanghai.
Foto's:http://www.mijnalbum.nl/Album=SSHNC6G4
22 Juli 2008 - 07:29
Joop En Thea:
Hallo allemaal
Wat een wereld reizigers zeg,we waren al bang dat jullie ergens in Australië waren blijven steken omdat we al zolang niets gehoort hsdden. Geweldig toch om dit allemaal te mogen zien. Wij kijken weer uit naar nieuwe ervaringen van jullie en wensen jullie nog een hele fijne vakantie. Heel veel lieve groetjes van Joop en Thea xxxx -
22 Juli 2008 - 10:17
Ingrid / Guido:
heel mooi,leuk om jullie zo te volgen,we kijken uit naar foto's van FISHING VILLAGE,tot horens doei genieten maar !! -
22 Juli 2008 - 19:18
Oma En Opa:
Geweldig wat jullie allemaal te zien krijgen.Er is wel erg veel veranderd sinds ik er 20 jaar geleden was.Het is wel een zeer positieve ontwikkeling
We zouden wel graag meer foto's willen zien waar jullie zelf ook in beeld zijn.In alk plaatje willen we vast kunnen stellen dat jullie met blijde gezichten laten zien dat het goed gaat met jullie.Maar daar twijfelen we niet aan.Hier alles OK en we kiken dus uit naar meer berichten.Goede reis en prettige vacantie en tot het volgend "WaarBenJij nu..."
Veel liefs van Ma en Pa -
23 Juli 2008 - 12:20
José En Peer:
ni hau, zo te zien moeten jullie weer op vakantie als jullie terug zijn, jullie hebben het zo druk met leuke dingen te doen en te zien geweldig, wij zijn benieuwd naar de foto's we wachten af nog veel plezier en geniet ervan.
liefs José en Peer -
24 Juli 2008 - 14:24
Jose Schuurman:
wat een geweldige reis,ik denk dat jullie straks niet uitverteld
raken.,dit is werkelijk ongelofelijk.wat zullen jullie genieten!!!!!
liefs en groetjes jose/hans